Skip to main content

Τσίπρας: Ισορροπημένη η συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη συμφωνία ισορροπημένη και βιώσιμη, τονίζοντας ότι έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Για «δύσκολη πολιτική επιλογή» που όμως δίνει «εξιτήριο από την επιτροπεία και τέλος στην εποχή των μνημονίων» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας το πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συμφωνία «ισορροπημένη και βιώσιμη», τονίζοντας ότι έχει «μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο».

«Βρισκόμαστε σήμερα, λίγες μέρες μετά την κατάληξη ακόμα μιας κρίσιμης και σκληρής μάχης. Παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από παράλογες απαιτήσεις εκ μέρους των δανειστών, καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, κατορθώσαμε η τεχνική συμφωνία είναι εν τέλει ισορροπημένη και βιώσιμη» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σημείωσε ακόμη πως «παρά την παράλογη απαίτηση του ΔΝΤ για επιπλέον δημοσιονομικές επιβαρύνσεις μετά τη λήξη του προγράμματος ύψους 4,5 δισ. ευρώ, πετύχαμε μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο», αν και όπως παραδέχθηκε «και η τωρινή συμφωνία δεν παύει να είναι κομμάτι του πλαισίου από το οποίο αγωνιζόμαστε να απεμπλακούμε».