Skip to main content

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να υπάρξει λύση στο ζήτημα του χρέους

Τα πλεονάσματα κάποιων είναι τα ελλείμματα κάποιων άλλων, τόνισε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Μαδρίτη.

Ήρθε η ώρα να υπάρξει λύση για το ζήτημα του χρέους ώστε να υπάρξει έξοδος από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού νότου στη Μαδρίτη.

Παράλληλα, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στην οικονομία το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας πως τους κανόνες πρέπει να τους τηρούν όλες οι χώρες. Τα πλεονάσματα κάποιων είναι τα ελλείμματα κάποιων άλλων, προσέθεσε, κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ Βορρά και Νότου.

«Οι σημερινές μας συνομιλίες αποτυπώνουν την κοινή μας βούληση για την οικοδόμηση μιας αναπτυξιακής και κοινωνικής Ευρώπης, με ένα ουσιαστικό κοινωνικό πυλώνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση ξεπερνώντας τις ανισότητες στο εσωτερικό της και σημείωσε πως στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη διάσκεψη, μετά τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, είπε ότι είναι αναγκαία μία ανθρώπινη πολιτική, ενώ κάλεσε την Ε.Ε. να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στη Συρία.