Skip to main content

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης απουσιάζει από τις συζητήσεις για τη διαφθορά

Δεν θέλει να συζητούνται οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα των εποχών των παχέων αγελάδων, τόνισε, σε παρέμβασή του στην προανακριτική για Παπαντωνίου.

Η υπόθεση Παπαντωνίου επιστρέφει εκεί όπου πραγματικά ανήκει, στην ποινική δικαιοσύνη, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Άμυνας.

«Aυτό που έχει σημασία είναι η ηθική και η ποινική καταδίκη ενός συστήματος που έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως η πραγματική αίτια της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Συζητούμε για μια εποχή βαθιάς ηθικής παρακμής και απαξίωσης, αμοραλισμού και κατάρρευσης κάθε αρχής και αξίας».

«Ήταν η εποχή που προμήνυε την επερχόμενη κατάρρευση», επισήμανε ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε πως κατανοεί την απουσία του κ. Μητσοτάκη, αλλά όχι της κ. Γεννηματά.

«Είναι κατανοητό βέβαια γιατί ο κ. Μητσοτάκης απουσιάζει όταν συζητάμε υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς. Για εκείνον δεν υπήρξαν σκάνδαλα και μίζες, ούτε το Ερρίκος Ντυνάν, τα θαλασσοδάνεια και η Novartis, παρά μονάχα το γεγονός ότι κάποιος ισοβίτης τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας κι εκείνος του υπέδειξε να πάει στη Δικαιοσύνη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο επαναλαμβάνει το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή:

«Επειδή δεν θέλει να συζητούνται οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα των εποχών των παχέων αγελάδων. Και ως αντιπερισπασμό κραδαίνει ζητήματα δευτερεύσουσας και τριτεύουσας σημασίας» και ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται να παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι».