Skip to main content

Για τα ολοήμερα σχολεία το νέο βίντεο «Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη»

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, με ικανοποιητική στελέχωση και τα βιβλία στα θρανία από την πρώτη ημέρα, λέει η κυβέρνηση.

«Η επέκταση του oλοήμερου προγράμματος διδασκαλίας όχι μόνο στο σύνολο των 3.600 πολυθέσιων, αλλά και σε 834 ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, έγινε πράξη» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter, που παραπέμπει στο νέο βίντεο της κυβέρνησης «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Όπως αναφέρεται στην σελίδα του πρωθυπουργού, από τον Σεπτέμβριο του 2016, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, με ικανοποιητική στελέχωση και τα βιβλία είναι στα θρανία από την πρώτη ημέρα.

Παράλληλα, επεκτείνεται το oλοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας στο σύνολο των 3.600 πολυθέσιων δημοτικών σχολείων της χώρας, αλλά και σε 834 ολιγοθέσια (μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια) δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και διευρύνθηκε η λειτουργία των Τμημάτων Υποδοχής στα δημόσια σχολεία για τα προσφυγόπουλα με επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για απασχόληση στις ΔΥΕΠ.

Επίσης, από τον Ιανουάριο του 2018 ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο» τουλάχιστον για ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Η συγκεκριμένη δράση στόχο έχει συμβάλλει στην επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών καθώς την ενίσχυση της δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων - παιδιών.