Skip to main content

Τσίπρας: Η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άριστη

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι άρτια εκπαιδευμένες και σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις.

Η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άριστη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στη νέα εκπομπή της ΕΡΤ1 «Με αρετή και τόλμη».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι άρτια εκπαιδευμένες και σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε χαρούμενος που μιλά «σε μια ανανεωμένη αλλά με μεγάλη ιστορία για τις ένοπλες δυνάμεις τηλεοπτική εκπομπή» και έσπευσε να σημειώσει και την «πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά του Ελληνικού Στρατού τόσο σε ότι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού τόσο και για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την παραχώρηση της διαχείρισης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στην τοπική αυτοδιοίκηση

Και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις» υπογράμμισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προέρχεται από την Τουρκία, να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία και εθνική ακεραιότητα».

Ο κ. Καμμένος απέρριψε επίσης οποιαδήποτε υπόνοια για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού σε σχέση με την Τουρκία και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της γείτονος χώρας.