Skip to main content

Τσίπρας για Τέμπη: Δεν διεκδικούμε την πατρότητα του έργου (φωτο+vid)

Το μήνυμα ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης, που είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, είναι πάρα πολύ κοντά έστειλε ο πρωθυπουργός από τα Τέμπη.

Η κυβέρνηση δεν διεκδικεί την πατρότητα του νέου αυτοκινητοδρόμου Μαλιακός - Κλειδί, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης των σηράγγων των Τεμπών.

«Το δίκαιο πρέπει να λέγεται, όμως», έσπευσε να προσθέσει ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «εμείς καταφέραμε να ξεμπλέξουμε το κουβάρι».

«Το έργο, όπως και όλα τα έργα που πραγματοποιούνται, ανήκουν μόνο στον ελληνικό λαό», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «η παράδοση αυτή ολοκληρώνει τον οδικό άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν πριν 70 χρόνια».

Στάθηκε στο γεγονός ότι από τη στιγμή που ξεκινά η λειτουργία του νέου τμήματος μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες στο παλαιό τμήμα, σημείωσε ότι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα δύνανται να χρησιμοποιούν τον παλιό δρόμο χωρίς διόδια, ενώ τόνισε ότι στον νέο αυτοκινητόδρομο προβλέπεται η δωρεάν διέλευση (χωρίς διόδια) για τους ΑμΕΑ.

«Το κλείσιμο της αξιολόγησης είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι είναι πάρα πολύ κοντά»

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση.  «Έχουμε διανύσει πολύ δύσκολο δρόμο, είμαστε στα τελευταία μέτρα αυτού του δύσκολου δρόμου, αυτής της ανηφόρας. Δεν πρόκειται να κουραστούμε ούτε να κάνουμε πίσω στα τελευταία μέτρα της διαδρομής. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού, να μην αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το κλείσιμο της δύσκολης αυτής συγκυρίας θα σηματοδοτηθεί κι από το επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης, «το κλείσιμο της αξιολόγησης, που είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, είναι πάρα πολύ κοντά».

«Τα παιχνίδια των καθυστερήσεων τελειώνουν εδώ και μέσα στον Απρίλιο τελειώνουν και οι ατέρμονες συζητήσεις και καθυστερήσεις για τα αναγκαία μέτρα απομείωσης του ελληνικού χρέους», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα επιτέλους κατακτά μια συνολική συμφωνία που της ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από τα προγράμματα της οικονομικής επιτροπείας και παρά τις "Κασσάνδρες" ανακτά τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της, με τις δικές της δυνάμεις».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό είναι το μήνυμα που συμβολικά δίνεται σήμερα, ότι «ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και κανείς δεν θα καταφέρει στο τέλος να μας εμποδίσει».