Skip to main content

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Έχω ευθύνη απέναντι στην ιστορία της χώρας

«Όσο περνάει από το χέρι μου, θα το λύσω», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ, αναφορικά με το ονοματολογικό ζήτημα

Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα, φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Μαξίμου για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ένσταση που, κατά πληροφορίες, έθεσε στον Πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανέσυρε το ονοματολογικό με μικροπολιτικούς σκοπούς, αποσκοπώντας στη διάσπαση της Ν.Δ., ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να του αντέτεινε ότι «όσο κάθομαι εγώ στην καρέκλα αυτή (σ.σ. του Πρωθυπουργού), έχω ευθύνη στη χώρα και στην ιστορία της».

Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσίπρας κατέδειξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, τη στόχευση, δική του και της κυβέρνησης, αναφορικά με τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι «όσο περνάει από το χέρι μου, θα το λύσω».

Η κυβερνητική πηγή συμπληρώνει ότι ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία επίλυσης του ζητήματος ούτε για να διχάσει ούτε για να ενώσει κανέναν, αλλά για να πετύχει επίλυση του ζητήματος.