Skip to main content

Τσίπρας για Ημέρα της Γυναίκας: Κατοχύρωση της ισότητας των φύλων

Αυτή η μέρα πρέπει να μας θυμίζει όσα κατακτήθηκαν σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο από τους αγώνες των γυναικών, είπε ο πρωθυπουργός.

Στις 8 του Μάρτη γιορτάζουμε τις διεκδικήσεις των γυναικών, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ειδική επιτροπή της Βουλής, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ισότητα.

Αυτή η μέρα πρέπει να μας θυμίζει όσα κατακτήθηκαν σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο από τους αγώνες των γυναικών, τόνισε, και αναφέρθηκε στις μισθολογικές ανισότητες, τη σεξουαλική παρενόχληση τη σωματική βία, ακόμα και μέσα στην οικογένεια, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

«Στη χώρα μας, την Ελλάδα, υπήρξε μια μακρά πορεία αγώνων» σημείωσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και περιέγραψε τους αγώνες των γυναικών για την κατάκτηση ψήφου της γυναίκας.

«Συνδέουμε άμεσα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τις γυναίκες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε το ζήτημα της αξιοπρεπούς και σταθερής εργασίας. «Η σημερινή ημερα έχει ενα ουσιαστικό περιεχόμενο, τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.