Skip to main content

Τσίπρας: Φτιάξατε με τα ΜΜΕ μια σκευωρία, καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι από τη συζήτηση στη Βουλή αναδείχθηκε πως «εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν, φτιάξατε μια σκευωρία»

«Πιστεύετε ότι δημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος θα δημιουργήσετε ρωγμή στην ηθική ακεραιότητα της κυβέρνησης;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την υπόθεση της συμφωνίας πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι από τη συζήτηση στη Βουλή αναδείχθηκε πως «εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν, φτιάξατε μια σκευωρία για να φύγετε από τα άλλα θέματα που σας αφορούσαν».

«Αφού έκανε ένα ψυχογράφημα της παρουσίας μου στη Βουλή, μας είπε ξανά τα ίδια και τα ίδια» σημείωσε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εδώ και 15 ημέρες, εσείς και τα μέσα που σας στηρίζουν φτιάξατε μία σκευωρία. Και να αναδειχθεί τι; Ότι ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο, τα είχε και τα έχασε; Και όλα αυτά βασισμένα σε μία υπόθεση, ότι ο εξουσιοδοτημένος επισήμως από τη Σ. Αραβία, δεν είναι επίσημα εξουσιοδοτημένος αλλά μεσάζοντας» σχολίασε.

Αναφέρθηκε στα τηλεγραφήματα ειδικού χειρισμού που αποκάλυψε και πάνω στα οποία κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι κάνει σπέκουλα για να προσθέσει «έρχεστε και λέτε ότι υπάρχουν κι άλλα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα που δεν τα ξέρει ο πρωθυπουργός. Πιστεύετε ότι χρησιμοποιώντας μέλη του διπλωματικού σώματος θα δημιουργήσετε παρακράτος μέσα στο κράτος;».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θράσος και δειλία είναι «όταν σηκώνεις τη ρομφαία και ξιφουλκείς για να αλλάξεις την ατζέντα, και μετά να βάζεις του εκπροσώπους να ζητούν να μην αναβληθεί η συζήτηση για να μην είμαι εδώ».

«Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης δουλεύουν για συγκεκριμένους μεσάζοντες τη στιγμή που εμείς δουλεύουμε για το συμφέρον της χώρας» είπε.

«Εκπροσωπείτε συμφέροντα, στήσατε μία πομφόλυγα, προσπαθήσατε να αποδείξετε πράγματα που δεν αποδεικνύονται. Ότι ο Καμμένος προσπάθησε να διαπραγματευτεί για υψηλότερο τίμημα, ενώ εσείς θέλατε να διαπραγματευτεί με συγκεκριμένο άλλο ενδιάμεσο για να πάρει μικρότερο τίμημα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη» κατέληξε.