Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
x

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΐΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμισε πως οι «27» πρέπει να δουλέψουν για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική και πιο κοινωνική Ευρώπη

«Οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι εντός των στόχων προκειμένου να υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Brexit.

«Η γενική εικόνα που επικρατεί είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου, εντός στόχων, προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου», δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Όσον αφορά το αντικείμενο της συνόδου, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «σήμερα ανοίγει ένας κύκλος όχι και τόσο ευχάριστος. Το Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστο που συνέβη εξαιτίας της δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ. Οι 27 εναπομείναντες πρέπει να δουλέψουμε για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική και πιο κοινωνική Ευρώπη».

Οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της EE χρειάστηκαν μόλις ένα λεπτό το Σάββατο για να συμφωνήσουν ομόφωνα στις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Σήμερα είχαμε μια γρήγορη διαδικασία καθώς εκφράστηκε η ομοφωνία, που αποτελεί ένδειξη ισχυρής ενότητας» σε σχέση με την διαπραγματευτική διαδικασία για το Brexit, είπε ο πρωθυπουργός.

Πρώτη μας προτεραιότητα το επόμενο διάστημα -πρόσθεσε- είναι να δουλέψουμε πάνω σε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Η διαδικασία δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο η σημερινή συνεδρίασή μας. Θα είναι δύσκολη και γιατί τα θέματα είναι περίπλοκα, ενώ το πιο δύσκολο θέμα σε κάθε διαζύγιο είναι το οικονομικό σκέλος, προσέθεσε και επισήμανε:

Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες μας που ζουν στην Μ. Βρετανία -πάνω από 70.000 Έλληνες- η διασφάλιση ομαλών εμπορικών σχέσεων και η απρόσκοπτη ροή τουριστών από την Μ. Βρετανία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ