Τρίτη 24 Απριλίου 2018
x

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΜΠΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟ 2017

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στο κλείσιμο της αξιολόγησης τον Ιανουάριο ενώ προανήγγειλε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Τα «Χρόνια Πολλά» στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στην ολομέλεια για την ψήφιση της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια άτυπη ενημέρωση αφού δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως όσον αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει στο τέλος Ιανουαρίου. «Αυτό θέλουμε, γι αυτό παλεύουμε» ανέφερε και προανήγγειλε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον Μάρτιο.

Σε ερώτηση αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή στους θεσμούς για την «13η σύνταξη» ο κ. Τσίπρας ανέφερε «υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα εκλογών λέγοντας ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας και εφόσον δεν είναι, πώς θα πάμε σε εκλογές», διερωτήθηκε. Για να προχωρήσει μια κυβέρνηση σε εκλογές πρέπει να υπάρχει λόγος, αυτός ο λόγος δεν υπάρχει, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός αφού ανέφερε πως το 2017 θα είναι μια χρονιά πραγματικής οικονομίας επισήμανε ακόμη πως «το 2017 θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα, να ανοίξουμε την κουβέντα για την συνταγματική αναθεώρηση και να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ