Skip to main content

Τσίπρας: Απορριπτέα κάθε προσπάθεια συμψηφισμού με τους στρατιωτικούς

Η θέση της Ελλάδας είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Απαράδεκτες και απορριπτέες χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τις αναφορές περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, την έκδοση των οποίων ζητεί η Άγκυρα, με αφορμή σχετική τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ότι από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου «κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια».

«Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο», συμπληρώνει η κυβέρνηση.

«Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα. Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου