Skip to main content

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Προχωρήσαμε έργα που είχαν γίνει ανέκδοτo

Η σημερινή κυβέρνηση άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζεται διαχρονικά η Θεσσαλονίκη, χωρίς τη ρητορική της «συμπρωτεύουσας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η σημερινή κυβέρνηση άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζεται διαχρονικά η Θεσσαλονίκη και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι προχώρησαν μεγάλα έργα στην περιοχή, που είχαν γίνει "ανέκδοτο" για πολλά χρόνια, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η ολοκλήρωση της σήραγγας των Τεμπών και η αλλαγή στον ΟΑΣΘ, τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

Αποδεικνύεται, επίσης, τόνισε ο πρωθυπουργός, από τη λειτουργία του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στην πόλη, στο οποίο και έγινε η συνάντηση, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι των φορέων κατέβαιναν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό - αλλαγή που σχολιάστηκε θετικά και από τους φορείς. «Κι όλα αυτά χωρίς να χρησιμοποιούμε ούτε τη ρητορική ούτε τη λογική της συμπρωτεύουσας», υπογράμμισε.

Επιπλέον, τόνισε ότι έχει δρομολογηθεί και υλοποιείται η επίλυση των χρόνιων ζητημάτων, όπως η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας και η ανάπτυξη του λιμανιού της πόλης.

Προς επίρρωση της επιχειρηματολογίας του ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε για να κάνει το προηγούμενο διάστημα σημαντικές διεθνείς συναντήσεις, όπως η Τριμερής Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η Διμερής Ελλάδας-Σερβίας και η Τριμερής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας.

Σε ό,τι αφορά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις αστικές συγκοινωνίες είναι αυτή που θα κρίνει την προσπάθεια.