Skip to main content

Τσίπρας από Ιωάννινα: Πετύχαμε εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν

Από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, ο πρωθυπουργός μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης της Ηπείρου, το κυβερνητικό έργο ενώ άσκησε κριτική στη ΝΔ.

Στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών, μπαίνει η Ελλάδα όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ηπείρου.

Μιλώντας για το κυβερνητικό έργο ανέφερε ότι η κυβέρνηση «τόλμησε μεταρρυθμίσεις» σημειώνοντας ότι «καμία μεταρρύθμιση δεν πετυχαίνει αν δεν έχει την συναίνεση της κοινωνίας».

«Πετύχαμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν» σημείωσε. 

«Πετύχαμε και επειδή ήμασταν οι πρώτοι σ’ αυτή την -επταετή ως τώρα - περιπέτεια που πήγαμε στην κάλπη με παρρησία και απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό ζητώντας του να επιλέξει ποιος θέλει να διαπραγματευτεί, με τη συμφωνία στο τραπέζι. Και πάλι, όταν βγούμε από τα μνημόνια, το καλοκαίρι του 2017, αλλά στο τέλος της κυβερνητικής μας θητείας, τον Σεπτέμβρη του 2019, με παρρησία θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό για να τον καλέσουμε να επιλέξει και να κρίνει πού ήταν η χώρα όταν εμείς αναλάβαμε και πού θα πάει την επόμενη ημέρα. Ποιο ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ποιο είναι τώρα» υπογράμμισε από το βήμα του συνεδρίου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στα ΜΜΕ και τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας: «Καθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων (fake news). Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους. Υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνει καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί. Τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά».

Μιλώντας για τις προοπτικές ανάπτυξης της Ηπείρου, επισήμανε ότι είναι ενδεικτικό το ενδιαφέρον της Ηπείρου στον τομέα της αγροδιατροφής, καθώς αποτυπώνεται και στις υποβολές στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

«Η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου» πρόσθεσε.

Από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τέλος ότι στόχος της ανάπτυξης που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να ανατραπούν όλες τις αρνητικές δυναμικές που έχουν επιβαρύνει, ως τώρα, την Περιφέρεια της Ηπείρου. Μια οικονομική ανάπτυξη με αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης, με ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, και με τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.