Skip to main content

Τσίπρας: Ανόητα και σεξιστικά τα σχόλια Ντάισελμπλουμ

Πώς σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ για «ποτά και γυναίκες»

Στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση του Transform Europe.

"Όταν τα δημοσιονομικά ελλείμματα είναι υψηλά, η Ευρωζώνη απαιτεί δράση για τη μείωση δημόσιων δαπανών. Συνεπώς, δεν θα έπρεπε τώρα ο κ. Ντάισελμπλουμ, αντί για ανόητα και σεξιστικά σχόλια για «ποτά και γυναίκες», να ζητήσει από τη Γερμανία να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, δεδομένων των υψηλών πλεονασμάτων τρεχουσών συναλλαγών της;", διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας κατά την παρέμβασή του.

Σημείωσε ότι αυτό εξηγεί γιατί ενώ το 2008 Γερμανία και Ελλάδα είχαν σχεδόν τον ίδιο επίπεδο ανεργίας, το 2015 η Γερμανία το είχε μειώσει από 7,4% σε 4,6% ενώ στην Ελλάδα είχε αυξηθεί από 7,8% σε 25%.

Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα, τόνισε ο κ. Τσίπρας: η διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη οφέλησε τον Βορρά εις βάρος του Νότου.