Skip to main content

Τσερμενίδης: Στόχος του Σπίρτζη είναι να ξεπουληθεί ο ΟΑΣΘ

Όπως είπε ο κ. Τσερμενίδης, «όταν καταβληθούν τα δεδουλευμένα Ιουλίου-Αυγούστου εμείς σε ένα λεπτό θα βγάλουμε τα λεωφορεία στους δρόμους».

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των τριών τελευταίων μηνών μέσω της προκαταβολή της μισθοδοσίας Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Δ. Τσερμενίδης, μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης, «όταν καταβληθούν τα δεδουλευμένα Ιουλίου-Αυγούστου εμείς σε ένα λεπτό θα βγάλουμε τα λεωφορεία στους δρόμους σε ένα λεπτό. Ο κ. Σπίρτζης κρατάει το χειρόφρενο στα χέρια του. Αν δοθεί μόνο η αντισταθμιστική του Οκτωβρίου, δεν επαρκεί να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Ζητάμε να δοθούν προκαταβολικά μαζί με τον Οκτώβριο χρήματα και του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, προκειμένου να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα κατά το μήνα Ιούλιο και Αύγουστο».

Σημείωσε, δε, ότι «κατανοούμε τα προβλήματα που προκαλούμε στην πόλη, αλλά τόσα χρόνια σεβόμαστε τους πολίτες και τώρα το Υπουργείο δεν σέβεται εμάς και τις οικογένειές μας που επαιτούν».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η οικονομική εξαθλίωση του ΟΑΣΘ ίσως είναι προμελετημένη ώστε να ξεπουληθεί αργότερα ο Οργανισμός. «Ήδη ο ΟΑΣΑ μπαίνει στο Υπερταμείο», εξήγησε.

Παράλληλα, ο κ. Τσερμενίδης τόνισε ότι τα χρήματα που παίρνει ο Οργανισμός πηγαίνουν στη ΔΟΥ και επειδή ο ΟΑΣΘ χρωστάει, εκεί τα χρήματα παρακρατούνται, άρα δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι.

Στράφηκε, μάλιστα, κατά του υπουργού Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, τονίζοντας ότι δεν θέλει τους εργαζόμενους στον διάλογο, ενώ υπενθύμισε ότι ο υπουργός ζήτησε να καταργηθούν τα μειωμένα εισιτήρια και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρ. Στεφανίδης, αρνήθηκε.

Ερωτηθείς εάν συμμερίζεται την άποψη ότι ο κ. Σπίρτζης θέλει την πώληση του Οργανισμού, ο ίδιος απάντησε: «Αυτό δείχνει με την απραξία του και τα κρυφά που κάνει. Τι μπορεί να καταλάβει ο καθένας; Ότι θέλει να "καθαρίσει" τον Οργανισμό, τον έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού, δεν έχει λεφτά και μας βαδίζει σε στάση πληρωμών και φυσικά πτώχευση. Θα βρει τους εργαζόμενους και τον λαό απέναντί του».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Τσαραμπουλίδης, σημειώνοντας ότι υπάρχει σχέδιο χρεοκοπίας του ΟΑΣΘ. «Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε ότι εργαζόμενοι μπορούν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται», είπε και πρόσθεσε ότι «μας εμπαίζουν, μας κοροϊδεύουν».

Μικροένταση με δημοσιογράφους

Όταν ο κ. Τσερμενίδης κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι που μένουν μήνες απλήρωτοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας, ο ίδιος, σε υψηλούς τόνους, απάντησε ότι δεν μπαίνει στον «κοινωνικό αυτοματισμό». «Λυπάμαι που δημοσιογράφοι κάνουν τέτοιες ερωτήσεις. Δεν μπαίνω σε τέτοια θέματα. Έχω καρκίνο εγώ, πρέπει να έχεις και συ καρκίνο, δηλαδή;», είπε, εμφανώς εκνευρισμένος.

«Τα λένε κάποιοι πολιτικοί και τα λέτε κι εσείς; Δεν γίνεται, αν αύριο στην πλατεία Αριστοτέλους έχει δύο εκατομμύρια κόσμο, θα φύγει η κυβέρνηση, να λέμε καθαρές κουβέντες», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων.