Skip to main content

Τσέφεριν: Θα εξετάσουμε την επιβολή φόρου πολυτελείας στα μεγάλα κλαμπ

«Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε όλο το ποδόσφαιρο όχι μόνο την… αφρόκρεμα», δήλωσε από τη Λισσαβόνα ο πρόεδρος της UEFA

Την επιδίωξή του ώστε να μειώσει το αγεφύρωτο οικονομικό χάσμα ανάμεσα στους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους έναντι των μικρότερων και οικονομικότερα ασθενέστερων εξέφρασε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Αναλυτικά τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της UEFA σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβόνα:

«Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε όλο το ποδόσφαιρο όχι μόνο την… αφρόκρεμα» είπε ο Σλοβένος, ο οποίος εξήγησε πως «πρέπει να εκτιμήσουμε το αν το μετεγγραφικό σύστημα είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε. Δεν πρέπει να φοβηθούμε να το πειράξουμε. Πρέπει να εξετάσουμε νέες πρακτικές, όπως η επιβολή "φόρου πολυτελείας" στα μεγάλα κλαμπ, αλλά και περιορισμούς στα ρόστερ και τις μετεγγραφές, προκειμένου να μην συσσωρεύονται ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές στις ίδιες ομάδες».

Ο πρόεδρος της UEFA δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα αυτά μέτρα, ωστόσο ανέφερε πως θα υπάρξει συνεργασία και με την FIFA έτσι ώστε να γίνει εφικτή η εφαρμογή τους.

Πέραν των αλλαγών στο μετεγγραφικό σύστημα, ο κ. Τσέφεριν αποκάλυψε πως θα υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια για την πάταξη του ντόπινγκ, του στησίματος αγώνων, της βίας αλλά και της διαφθοράς στο άθλημα με όνομα «Protection of the game» («προστασία του παιχνιδιού»).