Σάββατο 26 Μαΐου 2018
x

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«Θα μάθετε πώς θα συμπεριφέρεστε στην Τουρκία, δεν θα έχετε εξουσιαστικό τόνο όταν απευθύνεστε σε εμάς», είπε, αναφερόμενος σε Ρούτε και Βίλντερς

Με τον δικό του τρόπο ερμήνευσε το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κρατώντας ψηλά την αντιπαράθεση με τη Χάγη.

Πρόκειται για την ίδια νοοτροπία, είπε ο Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στον Ρούτε και τον Χερτ Βίλντερς.

Η Άγκυρα κρατά ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Ολλανδία μετά την απόφαση της κυβέρνησης Ρούτε να μην του επιτρέψει να πραγματοποιήσει προεκλογική φιέστα στη χώρα για το δημοψήφισμα που θα γίνει στην Τουρκία τον Απρίλιο.

«Πού πάτε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Έχετε αρχίσει να αποσυνθέτετε την Ευρώπη και να την οδηγείτε στον γκρεμό», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Σύντομα θα ξεσπάσουν θρησκευτικοί πόλεμοι στην Ευρώπη», τόνισε.

«Θα μάθετε πώς θα συμπεριφέρεστε στην Τουρκία, δεν θα έχετε εξουσιαστικό τόνο όταν απευθύνεστε σε εμάς. Η Τουρκία εξουσιάζει, γιατί έχει μαζί της και 2 δισεκατομμύρια πιστών», ανέφερε.

Ανεβάζοντας συνεχώς τον τόνο και υιοθετώντας την ρητορική έντασης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέθεσε: «Για αυτό δεν μπορείτε να μιλάτε στην Τουρκία με εξουσιαστικό ύφος. Θα μιλάτε σαν άνθρωποι και θα παρακαλάτε. Και τότε θα μιλήσουμε, θα συμφωνήσουμε και θα συνεργαστούμε, είμαστε ανοικτοί σε όλα. Όμως θα μάθετε να συμπεριφέρεστε. Κι αν εσείς δεν μαθαίνετε, θα σας το μάθουμε εμείς».

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ