Skip to main content

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει τις αποτυχίες της

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος κατηγόρησε την Αθήνα ότι η στάση της είναι προϊόν αντιπερισπασμού για να καλύψει αποτυχίες της όπως στην οικονομία.

Βολές κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου μετά και την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το ποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος κατηγόρησε την Αθήνα ότι η στάση της είναι προϊόν αντιπερισπασμού για να καλύψει αποτυχίες της όπως στην οικονομία και για να αντιμετωπίσει την πολιτική της αποδυνάμωση συνεπεία αυτών των αποτυχιών, μεταδίδει το ΣΚΑΙ.

«Η Ελλάδα είναι γειτονική χώρα. Η Τουρκία είναι μια πολύ ισχυρή χώρα. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί περισσότερο ένα τόσο ισχυρό γείτονα. Αυτό θα ωφελήσει την Ελλάδα και θα βοηθήσει την Τουρκία» σχολίασε ο τούρκος αντιπρόεδρος, για να περάσει στην επίθεση:

«Στην Ελλάδα όμως, η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις ισορροπίες στην πολιτική σκηνή. Η Ελλάδα για να καλύψει την οικονομική κατάσταση από την προσοχή του λαού, μεταφέρει σε άλλο τομέα την προσοχή με στόχο να καλύψει τις δικές της αποτυχίες… Εγώ εκτιμώ πως είναι μια τέτοια προσπάθεια».

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Αθήνα ότι «ρίχνει το επίπεδο», ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα επικαλείται το κράτος δικαίου όποτε τη βολεύει.