Skip to main content

Τσαβούσογλου: Δεν αρνήθηκα συνάντηση με Κοτζιά - Δεν σας είπε αλήθεια

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως η σύνοδος στο Κραν Μοντάνα είναι η τελική και χρειάζεται να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν.

Βέλη κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, εκτόξευσε ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι δεν αρνήθηκε αυτός συνάντηση μαζί του, στο περιθώριο της συνόδου για το Κυπριακό στην Ελβετία.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση γιατί αρνήθηκε να συναντήσει σήμερα τον κ. Κοτζιά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε: «Δεν αρνήθηκα. Απλώς δεν μπορέσαμε να κανονίσουμε την ώρα» και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο τον ρώτησε: «Σας είπε ότι αρνήθηκα;». Ο δημοσιογράφος απάντησε «Ναι». Τότε ο Τούρκος υπουργός είπε: «Τότε δεν σας είπε την αλήθεια».

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε πως η σύνοδος στο Κραν Μοντάνα είναι η τελική και χρειάζεται να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν.

«Είμαστε» είπε «εδώ για λύση. Η τουρκική αντιπροσωπεία κινείται με εποικοδομητικό και σοβαρό τρόπο. Αυτή είναι μια τελική σύνοδος, η τελευταία σύνοδος και χρειάζεται να φτάσουμε σε λύση. Για να φτάσουμε σε λύση χρειάζεται να συμφωνήσουμε σε όλα τα θέματα τα οποία εκκρεμούν».