Skip to main content

Τσαρουχά: Η Μακεδονία είναι ελληνική, οι ΑΝΕΛ θα δώσουν μάχη (vid)

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα αυτό για δικούς του σκοπούς, και επομένως θα δώσουμε τη μάχη μας, είπε η υφυπουργός

Στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κινήθηκαν οι δηλώσεις της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μαρίας Κόλλιας - Τσαρουχά, που παρευρέθη στον καθαγιασμό των υδάτων στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και ο Πάνος ο Καμμένος, και σαν αρχηγός του κόμματος αλλά και σαν υπουργός Άμυνας, και εγώ η ίδια ως υπουργός Μακεδονίας Θράκης πιστεύουμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα αυτό για δικούς του σκοπούς, και επομένως θα δώσουμε τη μάχη μας», είπε η κα. Τσαρουχά, ευχόμενη «να πάνε όλα καλά» γιατί «δυστυχώς υπάρχουν ακόμη πολιτικές δυνάμεις που πατούν πάνω σε αυτό το θέμα και προσπαθούν για μικροπολιτικούς λόγους να δημιουργήσουν τις δικές τους εντυπώσεις». «Μακεδονία, Θράκη κι Ορθοδοξία θα είναι μπροστά αυτήν τη χρονιά, να είναι ήσυχοι οι πολίτες», κατέληξε η ίδια.