Skip to main content

Τσαραμπουλίδης:Χαζή η επιμονή θεσμών για απεργία-Ανούσιο μέτρο για ΕΚΘ

Εμείς στα καταστατικά μας προβλέπουμε πάνω από το 1/3 και έτσι ήμασταν πολύ κοντά στο 50%, για εμάς είναι ανούσιο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ.

Για τις αλλαγές που φέρνει στην απεργία το νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής μίλησε στον Alpha 96.5 ο πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Για την προϋπόθεση της συμμετοχής του 50% των συνδικαλιστών που απαιτείται στο εξής για την κήρυξη της απεργίας ο κ. Τσαραμπουλίδης δήλωσε πως «είναι μια επιβολή από το κουαρτέτο που δεν έχει καμία ουσία και κανένα νόημα».

Επεξηγώντας την άποψή του ο πρόεδρος του ΕΚΘ αναφέρθηκε στο πόρισμα της Επιτροπής Σοφών με την οποία «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο πλαίσιο λειτουργίας των συνδικάτων για την απεργία και τις απεργιακές κινητοποιήσεις». «Θεωρώ ότι είναι χαζή επιμονή από την πλευρά τους σε ένα θέμα που δεν υπάρχει γιατί εμείς έτσι και αλλιώς δεν παίρναμε αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν υπήρχε η πλειοψηφία», υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε ο ίδιος για το τι ίσχυε προ νομοσχεδίου «ο νόμος προέβλεπε πως αν υπήρχε το 20% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών μπορούσε να προκηρυχθεί η απεργία. Εμείς στα καταστατικά μας προβλέπουμε πάνω από το 1/3 και έτσι ήμασταν πολύ κοντά στο 50%. Για εμάς είναι ανούσιο. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου δυσχεραίνεται η λήψη απόφασης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις»

Σχετικά με την ενεργοποίηση του ΑΦΜ, ο κ. Τσαραμπουλίδης απήντησε πως «είναι λάθος». Συμφώνησε όμως ότι οι επιχειρήσεις αυτές που θα το χρησιμοποιήσουν είναι θνησιγενείς έτσι και αλλιώς και θα πρέπει να υπάρχουν ίδιοι νόμοι και ίδιες ισορροπίες για όλους για να μπορέσει να πάει το σύστημα προς τη σωστή κατεύθυνση»

Σχετικά με το ενδεχόμενο μελλοντικών κινητοποιήσεων, ο ίδιος τόνισε πως «η ΓΣΕΕ αποφάσισε πως δεν πρέπει να παρασυρθεί και να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Από τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση. Δεν θα τρέχουμε πίσω από τα νομοσχέδια».

Τέλος, ο κ. Τσαραμπουλίδης αναφερόμενος στη χθεσινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας τόνισε πως «ο καθένας λειτουργεί έτσι όπως επιλέγει και κρίνεται για αυτό. Μια τέτοια πρωτοβουλία δεν προσφέρει τίποτα. Είναι μια θεαματική κίνηση. Οργανωμένα γίνεται η αντίσταση και όχι αποσπασματικά»