Skip to main content

Τσακαλώτος: Θα υπάρχουν ζώνες γκρίζες όταν φύγουμε από το πρόγραμμα

Στόχος της κυβέρνησης είναι να φύγει η χώρα από την ακραία επιτροπεία και να μπει σε έναν άλλο δρόμο, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Εμείς δεν έχουμε success story όπως λέγανε ότι είχαν οι προηγούμενοι. Είχα πει ότι στη συμφωνία υπάρχουν πολλά πράγματα που θα στενοχωρήσουν τον κόσμο, αλλά υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Γι' αυτό λέμε ότι η βασική μάχη που δίνουμε είναι η μάχη της επιτροπείας» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο.

«Θα υπάρχουν και ζώνες γκρίζες όταν θα φύγουμε από το πρόγραμμα» είπε όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι πρόβλημα της επιτροπείας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, είτε είναι σε πρόγραμμα είτε όχι.

«Ο στόχος μας είναι το 2018 να φύγουμε από αυτό το πρόγραμμα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, για να προσθέσει ότι στόχος είναι «να φύγουμε από την ακραία επιτροπεία και να μπούμε σε έναν άλλο δρόμο. Και γι' αυτόν τον άλλο δρόμο χρειάζεται μια λύση του χρέους ώστε να είναι βιώσιμο, χρειάζεται η έξοδος στις αγορές».

Αναφερόμενος στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις αναρωτήθηκε αν θα ήταν καλύτερο να έχουν αυτές ολοκληρωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο με καθαρά μέτρα χωρίς αντίμετρα.