Skip to main content

Τσακαλώτος σε Βελκουλέσκου: Να πας για διακοπές στην Ειδομένη

Διάλογος σε έντονο ύφος του υπουργού Οικονομικών με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, στο πλαίσιο των εντατικών διαπραγματεύσεων.

Οι σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ σε θέματα πρώτης γραμμής απειλούν να τορπιλίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια για οριστική συμφωνία επί της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος Της Κυριακής», οι σχέσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με την εκπρόσωπο του Ταμείου στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου ήταν τόσο τεταμένες σε σχέση με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ αναφορικά με το αφορολόγητο όριο, που την περασμένη Πέμπτη, καβγάδισαν έντονα σε ένα από τα ραντεβού στο Χίλτον.

Αφορμή στάθηκαν οι διακοπές των εκπροσώπων των Θεσμών για το Πάσχα των Καθολικών που εορτάζεται φέτος στις 27 Μαρτίου, με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου να εκφράζει την επιθυμία της να φύγει από την Αθήνα για να κάνει διακοπές με την οικογένειά της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος Της Κυριακής», η Ντέλια Βελκουλέσκου είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης:

«Να τελειώνουμε γιατί πρέπει να φύγουμε για διακοπές».

Αυτή η φράση εξόργισε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, που της απάντησε:

«Για να γνωρίζεις για ποια χώρα μιλάμε, να πάμε διακοπές στην Ειδομένη».