Skip to main content

Τσακαλώτος: Πολύ κοντά σε συνολική λύση για την β' αξιολόγηση

Όλες οι πλευρές αναζητούν τη λύση και κανείς δεν δημιουργεί πρόβλημα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην κοινή του συνέντευξη με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Πολύ κοντά σε συνολική λύση, τόνισε ότι βρίσκεται η διαπραγμάτευση σε σχέση με το κλείσιμο της β' αξιολόγησης ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ πρόσθεσε ότι βούληση και των δύο πλευρών είναι να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση.

Ο κ. Τσακαλώτος, στην κοινή του συνέντευξη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συνάντησή τους, δήλωσε ότι όλες οι πλευρές αναζητούν τη λύση και κανείς δεν δημιουργεί πρόβλημα.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση τόσο για τη διαδικασία, όσο και την ουσία της δεύτερης αξιολόγησης. Βρισκόμαστε σε μια θετική συγκυρία, προς την σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι το να βρεθεί συνολική λύση δεν είναι και πολύ εύκολο γιατί «οι παίκτες» είναι πολλοί, τα θέματα προς συζήτηση αρκετά και επίκεινται εκλογές σε ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφορικά με το αν η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι εφικτή εντός του Ιανουαρίου, ο Ευ. Τσακαλώτος απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, ή αργότερα, αλλά συμφωνήθηκε πώς όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.