Skip to main content

Τσακαλώτος: Ο Μητσοτάκης προτείνει ΦΠΑ 11% ή 22% στα φάρμακα;

«Ο κ. Χατζηδάκης ξεχνά τις αυξήσεις που προτείνει ο πρόεδρός του για τα φάρμακα και εστιάζει στο θέατρο», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών

Ερωτήματα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τις αλλαγές στις οποίες προτίθεται να προβεί το κόμμα του εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στον ΦΠΑ, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος.

Με δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Τσακαλώτος απαντά στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τον κατηγόρησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι, «ενώ πήγε από το 13% στο 24% το φόρο στα συσκευασμένα τρόφιμα, δείχνει ευαισθησία για τα εισιτήρια του θεάτρου». 

«Ο κ. Χατζηδάκης ξεχνά τις αυξήσεις που προτείνει ο πρόεδρός του για τα φάρμακα και εστιάζει στο θέατρο. Αποδεικνύει ταυτόχρονα και την αδιαφορία του προς τον πολιτισμό και την κοινωνική του αναλγησία προς τους συνταξιούχους και τους φτωχούς συμπολίτες μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΥΠΟΙΚ και ρωτά: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει διευκρινίσει: Προτείνει ο ΦΠΑ στα φάρμακα να πάει στο 11% ή στο 22%;».