Skip to main content

Τσακαλώτος: Να τελειώσει γρήγορα και επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση

Μετά τις οργανωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ολοκληρώσουμε άμεσα την πρώτη αξιολόγηση, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Είναι σημαντικό η πρώτη αξιολόγηση να τελειώσει γρήγορα και επιτυχώς, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Μετά τις οργανωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση, υπερθεμάτισε ο υπουργός Οικονομικών, είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ολοκληρώσουμε άμεσα την πρώτη αξιολόγηση.

Ο κ. Τσακαλώτος εστίασε και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί μία σειρά ζητημάτων, όπως τα «κόκκινα» δάνεια. Ο ρόλος του υπουργείου, εξήγησε, στην επιτυχή εφαρμογή του οδικού χάρτη του επόμενου χρόνου είναι πολύ σημαντικός.

Σχετικά με το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει τις κατάλληλες προοπτικές ώστε να επιτύχει την επιθυμητή λύση. Έχουμε τις συμμαχίες και την ικανότητα να επιλύσουμε το ζήτημα του χρέους, υπερτόνισε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η διαπραγμάτευση του χρέους, τότε ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Το πόσο επιτυχημένοι θα είμαστε, θα εξαρτηθεί και από την Ευρωζώνη» έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Τσακαλώτος.