Skip to main content

Τσακαλώτος: Μπορεί και μετά τις 22 Μαΐου η συζήτηση για το χρέος

Αν δεν εφαρμοστούν μέτρα για το χρέος έως το 2018, δεν θα υπάρξει αντινομοσχέδιο για άρση μέτρων το 2019 και 2020, όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός.

Για τον Ιούνιο πιθανόν να μετατεθεί η συζήτηση για το χρέος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 22ης Μαΐου. Ακόμη, ανέφερε πως ισχύει ο αρχικός προγραμματισμός για την ψήφιση των μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο, στις 18 Μαΐου.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι, στην περίπτωση που δεν υπάρξει εφαρμογή των μέτρων για το χρέος έως το 2018, δεν θα υπάρξει αντινομοσχέδιο για την άρση των μέτρων με έτος εφαρμογής το 2019 και 2020, όπως έχει δεσμευτεί πολιτικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται σε αντίθεση με τη διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου ότι σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση θα «κατεβάσει» νομοσχέδιο για την κατάργηση του νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί στις 18 Μαΐου στη Βουλή.