Skip to main content

Τσακαλώτος: Η πλειοψηφία έχει χάψει το επιχείρημα Κασελάκη για λαμπερά πρόσωπα - Η ηγετική του ομάδα τραυμάτισε τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν ήταν σωστές οι διαγραφές» - «Τις επόμενες εβδομάδες θα κριθεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι αισιόδοξος», δήλωσε χαρακτηριστικά

Τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις παραπομπές από τον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, αρκετών μελών στην Επιτροπή Δεοντολογίας με σκοπό τη διαγραφή τους, σχολίασε σε συνέντευξή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τοποθετήθηκε δημοσίως για πρώτη φορά και μετά τις εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή Kontra 24 ο κ. Τσακαλώτος, αναφορικά για το εάν ετοιμάζει την «έξοδο» από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως σε δύσκολες στιγμές με όσα συμβαίνουν στον κόσμο και στη Γάζα, χρειάζεται ηρεμία. «Δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνούν με εμένα», είπε και παρέπεμψε σε εξελίξεις οι οποίες θα πρέπει να τρέξουν στις επόμενες εβδομάδες. «Αυτό που θα κριθεί είναι εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά», σημείωσε.

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως όπως φάνηκε στην δημοσκόπηση της GPO οι πολίτες δεν τον καταλαβαίνουν ως αριστερό, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να συζητηθούν όλα και η Αριστερά να καταθέσει προτάσεις στον δημόσιο διάλογο, όπως η μείωση του χρόνου εργασίας. Παράλληλα σημείωσε πως οι θέσεις του κ. Κασσελάκη δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς.

«Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο Κέντρο για την ανανεωτική αριστερά. Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως ήταν αντίθετος με την εκλογή αρχηγού από τη βάση και το είχε εκφράσει πριν το τελευταίο συνέδριο, αλλά σημείωσε πως ο κ. Κασσελλάκης έχει νομιμοποιημένη θέση, ενώ τόνισε πως δεν ακούει στα σοβαρά τα περί καθαίρεσής του. Αναφορικά με το κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως στελέχη που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη επιδόθηκαν σε προσωπικές επιθέσεις.

Παράλληλα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία και επέρριψε την ευθύνη στα στελέχη που στήριξαν τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη. Όπως είπε δε, τις επόμενες εβδομάδες δοκιμάζεται η ενότητα του κόμματος. «Δεν είμαι αισιόδοξος» σημείωσε και τόνισε πως ήταν λάθος οι διαγραφές στελεχών από τον κ. Κασσελάκη των στελεχών όπως ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Νίκος Φίλης. «Εάν θέλεις την ενότητα πρέπει να συζητάς εξοντωτικά για να την πετύχεις», είπε.

«Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα είπε, καθώς ο κ. Πολάκης ήταν ο πιο επιθετικός και το είχε δείξει όλα αυτά τα χρόνια», είπε.

«Αν ήμουν ο Τσίπρας, πριν από τις εκλογές θα έλεγα τρία πράγματα. Πρώτον ότι δεν υποστηρίζω κανέναν, ότι δεν πρέπει κανείς να λέει ότι τον στηρίζω και τρίτον ότι κανείς δεν πρέπει να λέει ότι με υπονομεύει», είπε ενώ στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως το γεγονός πως δεν το έκανε αυτό είναι μέρος του τραύματος που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος επέκρινε τον κ. Κασσελάκη για την απουσία του στις ΗΠΑ για μέρες, ενώ τόνισε πως θα έπρεπε να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών εκλογών, κάτι που δεν έγινε.
Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως υπάρχει κόσμος στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν νιώθει ότι μπορεί να έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη και πως η πλειοψηφία έχει χάψει το επιχείρημά του για λαμπερά πρόσωπα.

Πηγή: protothema