Skip to main content

Τσακαλώτος για Καραγκούνη: Να ελέγχει καλύτερα τις πηγές του

Ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης διαψεύδει ότι προανήγγειλε δημοψήφισμα για Grexit στη του συνέντευξή στο ραδιόφωνο του BBC.

Θα ήταν καλύτερο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ να ελέγχει διεξοδικά τις πηγές του πριν προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις αναφορικά με τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικού αρμόδιου για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδη Τσακαλώτου, επισημαίνει το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και συντονιστή της ομάδας διαπραγμάτευσης.

«Ο κ. Τσακαλώτος δεν "προαναγγέλλει δημοψήφισμα για Grexit" στη σημερινή του συνέντευξη στο The Today Programme, BBC Radio 4. Ουδέποτε επίσης ανέφερε την λέξη δημοψήφισμα ή την λέξη grexit. Αναφέρθηκε όμως -κάτι το οποίο παρέλειψε να πληροφορηθεί ο κ. Καραγκούνης- στην λαϊκή εντολή που έχει η κυβέρνηση να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία μέσα στην Ευρωζώνη. Μία συμφωνία η οποία -για να την υπογράψει η κυβέρνηση- πρέπει να είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο κ. Καραγκούνης είχε σημειώσει σε ανακοίνωσή του ότι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης κ. Τσακαλώτος, λίγες ώρες πριν από το Eurogroup, προαναγγέλλει δημοψήφισμα για Grexit.