Skip to main content

Τσακαλώτος για ΕΛΒΟ: Μέλημά μας να βρεθεί η καλύτερη λύση

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος ρώτησε πώς διασφαλίζεται το μέλλον των εργαζομένων.

Η πρώτη μέριμνα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των εργαζομένων όμως η κατάσταση που παραλάβαμε για την ΕΛΒΟ ήταν πολύ δύσκολη, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος ρώτησε πώς διασφαλίζεται το μέλλον των εργαζομένων της εταιρείας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε επίσης: «Δεν συνηθίζω να λέω κούφια λόγια και δεν υπόσχομαι κάτι που δεν μπορώ να εξασφαλίσω».

Νωρίτερα, ο κ. Σαρίδης είχε θέσει το ερώτημα στον κ. Τσακαλώτο γιατί επελέγη η λύση της ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ με χαμηλό τίμημα.

«Η περίπτωση της ΕΛΒΟ έχει μεγάλη ιστορία. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις προδιέγραψαν το μέλλον της με κακοδιαχείριση επί δεκαετίες. Το 2014 μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης. Η κυβέρνησή μας διερεύνησε εναλλακτικά σενάρια. Παρά τις προσπάθειες μας είναι μονόδρομος η συνέχιση των διαδικασιών που καθορίστηκαν το 2014. Έγιναν ενέργειες για να συνεχιστεί η καταβολή μισθών που επιτεύχθηκε. Μέλημα μας να βρεθεί η καλύτερη λύση για την ΕΛΒΟ και τους εργαζόμενούς της» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ διαμαρτύρονται για την εκκίνηση της διαδικασίας πώλησης της κρατικής εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Μαΐου, στις 17:00, σε γραφείο συμβολαιογράφου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να παιχτεί η επόμενη πράξη που αφορά το μέλλον της ΕΛΒΟ.