Skip to main content

Τσακαλώτος: Ενισχυμένη παρακολούθηση, όχι πιστοληπτική γραμμή

Για την αναπτυξιακή στρατηγική για την ελληνική οικονομία που παρουσίασε ο ίδιος στο Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για ικανοποίηση των θεσμών.

Το Εurogroup υπογράμμισε ότι μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα θα έχει μια «ενισχυμένη παρακολούθηση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι «ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσω δε μάλλον με τις αξιολογήσεις που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις».

Σε δηλώσεις του μετά το Eurogroup στη Βάρνα, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι εφόσον δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα.

Ακόμη, τόνισε ότι το Eurogroup συμφώνησε όλες οι αποφάσεις να ληφθούν στις 21 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά την δ' αξιολόγηση, είπε πως συμφωνήθηκε οι εκπρόσωποι των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, προκειμένου να κλείσει η τεχνική συμφωνία ως το Eurogroup του Μαΐου.

Για την αναπτυξιακή στρατηγική για την ελληνική οικονομία που παρουσίασε ο ίδιος στο Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για ικανοποίηση των θεσμών και «πολλούς επαίνους».

Όπως πρόσθεσε, στο Eurogroup υπογραμμίστηκε ότι το μίγμα των μέτρων και παρεμβάσεων που προτείνονται στο ελληνικό σχέδιο θα φέρει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος, για το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή ως τις 21 Ιουνίου.