Skip to main content

Τσακαλώτος: Δώσαμε μεγάλη μάχη για τη μείωση της επιτήρησης

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθησή του πως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα έχει καλύτερα αποτελέσματα για τη χώρα μας.

Η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλη μάχη για να υπάρξει σταδιακή μείωση της επιτήρησης, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συζήτηση της Ολομέλειας για τα προαπαιτούμενα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα έχει καλύτερα αποτελέσματα για τη χώρα μας, όχι μόνο στο επίπεδο του χρέους αλλά και των αναπτυξιακών μέτρων.

Ο κ. Τσακαλώτος, κάλεσε την αντιπολίτευση να έχει υπομονή γιατί θα διαπιστώσει ότι στην επικείμενη συμφωνία θα υπάρχουν αναφορές για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος αλλά και τα μεσοπρόθεσμα.

«Περιμένετε λοιπόν όταν λέτε ότι δεν θα υπάρξει λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρχει αναφορά στο ότι θα ληφθούν μέτρα για το χρέος «αν χρειαστεί».

Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει τεράστιες διαφωνίες με το ΔΝΤ, αλλά, όπως είπε, είναι χρήσιμο για το χρέος. Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν παίρνει θέση για το ζήτημα.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι δεν νομίζει πως στα δύο χρόνια που η Ν.Δ. βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει αυξήσει την αξιοπιστία της

Δήλωσε επιπλέον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν η μόνη «που όταν είχαμε πολιτική ήττα, το καλοκαίρι του '15, πήγαμε σε εκλογές».