Skip to main content

Τσακαλώτος: Δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά τη λήξη του προγράμματος

Τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις προσεχείς μέρες, διαβεβαίωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τα προαπαιτούμενα έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που, όμως, τόνισε ότι η χώρα δεν θέλει εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος.

«Η τέταρτη αξιολόγηση, η ελάφρυνση του χρέους και η μετά το πρόγραμμα διάσωσης εποχή, αποτελούν κομμάτια ενός παζλ που θα συμπληρωθούν μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο», δήλωσε ο Ευ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Μάλιστα, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις προσεχείς μέρες και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος, θέλουμε να γνωρίζουμε τα επόμενα βήματα».

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι, έως τέλος Απριλίου η Ελλάδα θα παρουσιάσει το δικό της στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο δίνει τις βασικές προτεραιότητες.

«Η Ελλάδα έχει χτίσει ισχυρή αξιοπιστία τα τελευταία δύο χρόνια. Το ενδεχόμενο μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα μπορούσε να λειτουργήσει αντίθετα, δίνοντας το λάθος σήμα στις αγορές», κατέληξε ο υπουργός.