Skip to main content

Τσαγκρώνης:Αποδείξεις για την απουσία Αντετοκούνμπο μετά το Eurobasket

Ο γενικός γραμματέας της EOK δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο παίκτης ήθελε να ενισχύσει τη γαλανόλευκη αλλά η ομάδα του έβαλε βέτο

Τους Μιλγουόκι Μπακς θεωρεί η ΕΟΚ δια στόματος, Παναγιώτη Τσαγκρώνη ως υπεύθυνους για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Eurobasket.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM», υπογράμμισε πως ο παίκτης ήθελε να ενισχύσει τη γαλανόλευκη αλλά η ομάδα του έβαλε βέτο ξεκαθαρίζοντας πως η Ομοσπονδία θα παρουσιάσει αποδείξεις μετά το πέρας του τουρνουά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Τσαγκρώνης:

«Θεωρώ πως δεν είναι θέμα του Γιάννη, έχει αποδείξει πως θέλει να είναι στην Εθνική και να προσφέρει. Οι Μπακς είναι αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Ο Γιάννης θέλει να παίξει στην Εθνική και φαίνεται και από τις δηλώσεις του. Αυτό είναι το σημαντικό κι ελπίζουμε πως στο μέλλον θα τον έχουμε ξανά μαζί μας», τόνισε ο παράγοντας της ΕΟΚ, ο οποίος ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν από που δημιουργήθηκε το πρόβλημα:

«Η ομοσπονδία θα βγάλει ανακοίνωση τον κατάλληλο χρόνο. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ηρεμία και συσπείρωση για το Eurobasket. Πιστεύω πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά τη διοργάνωση. Αυτό θεωρώ πως είναι το πιο σωστό. Η ομάδα μας χρειάζεται ηρεμία. Οι παίκτες μας θα συσπειρωθούν και θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, για να συνεχιστούν οι επιτυχίες που έχουμε αυτό το καλοκαίρι στις εθνικές ομάδες. Πιστεύω πως θα έχουμε μια θετική ολοκλήρωση με την ομάδα των ανδρών. Μας έχει πονέσει αυτή η ιστορία, κανείς δεν το αρνείται, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε». 

Παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με τους Μπακς, όπως κι ότι «έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες, έχουμε ενημερώσει και τη FIBA και είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε γενικότερο πλαίσιο».