Skip to main content

Τροπολογία των ΑΝΕΛ για τους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ

Για να αναγνωριστούν οι συμβάσεις τους ως συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και να εφαρμοστούν οι διατάξεις ιδιωτικού δικαίου που διέπουν τις Α.Ε.

Τροπολογία για τους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ προκειμένου να αναγνωριστούν οι συμβάσεις τους ως συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και να εφαρμοστούν ως προς τους εργαζομένους οι διατάξεις ιδιωτικού δικαίου που διέπουν τις ανώνυμες εταιρείες, για όσο χρόνο το πλειοψηφικό ποσοστό της ΕΥΑΘ κατείχε το ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι την επιστροφή του στο ελληνικό δημόσιο από τη σημερινή κυβέρνηση, κατέθεσαν στις 15 Μαρτίου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μέσω του βουλευτή τους Β' Θεσσαλονίκης, Γιώργου Λαζαρίδη.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ, «το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρέθηκε από την αρχή στο πλευρό των 90 συμβασιούχων εργαζομένων της ΕΥΑΘ, στηρίζοντας τον αγώνα για τη σύμφωνη με το νόμο διατήρηση των θέσεων εργασίας τους».

«Με παρέμβαση της Αντιπροέδρου ΕΥΑΘ κας Βαλάνη-Ντολοπούλου (υπ. βουλευτή ΑΝ.ΕΛ. Β' Θεσσαλονίκης) η οποία και κατέδειξε το νομικά κατοχυρωμένο δίκαιο του αιτήματος των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας», προσθέτουν και τονίζουν:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πέραν της αυτονόητης συμπαράστασης που προσέφεραν και προσφέρουν στους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ, κατέθεσαν στις 15 Μαρτίου 2018, μέσω του Βουλευτή της Β' Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Γιώργου Λαζαρίδη, τροπολογία προκειμένου να αναγνωριστούν οι συμβάσεις, ως συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, και να εφαρμοστούν ως προς τους εργαζομένους οι διατάξεις ιδιωτικού δικαίου που διέπουν τις ανώνυμες εταιρείες, για όσο χρόνο το πλειοψηφικό ποσοστό της ΕΥΑΘ κατείχε το ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι την επιστροφή του στο ελληνικό δημόσιο από τη σημερινή κυβέρνηση».

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ και καλωσορίζουμε σήμερα όλους όσους συμπαρατάσσονται μαζί μας, όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που ακολουθεί και θεωρούμε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας», καταλήγει η ανακοίνωση του συγκυβερνώντος κόμματος.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία, ΕΔΩ.