Skip to main content

Τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές αδειες - Νέος διαγωνισμός

Θα κληθεί το ΕΣΡ για να κατεθέσει τη γνώμη του για τον νέο αριθμό των αδειών - Αναμένεται άμεση διενέργεια νέου διαγωνισμού

Κατατέθηκε και επισήμως στη Βουλή η τροπολογία του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία καταργεί και τυπικά τον αριθμό «4» των συχνοτήτων, που είχε θεσμοθετηθεί με το νόμο του και κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Παράλληλα, ορίζεται ότι το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης όλων των κατηγοριών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια μέχρι τις 31/12/2021.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε κύρωση διεθνούς σύμβασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, αναμένεται να κληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν, καθώς και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης για κάθε μία από αυτές, στο πλαίσιο των ενεργειών που απαιτούνται για την άμεση διενέργεια του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.