Skip to main content

Τροπολογία για την ταυτότητα φύλου ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία

Η ΝΔ θα δει το θέμα από τη σκοπιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά όχι με τις υπερβολές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.

Τροπολογία για την ταυτότητα φύλου αλλά για άτομα άνω των 18 ετών, θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ Χατζηδάκης ανέφερε πως η ΝΔ θα δει το θέμα από τη σκοπιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά όχι με τις υπερβολές του ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το θέμα για μικροκομματικούς λόγους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «δεν έχουμε κάνεναν λόγο να βάλουμε τους διεμφυλικούς στο περιθώριο» και πως «είναι κατ΄αρχάς ένα ζήτημα ανθρωπιάς». Ωστόσο, προσθέτει ότι «το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρα πολλές ακρότητες και υπερβολές».

Παράλληλα, μίλησε και για το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ, λέγοντας πως «θα ασχοληθούμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και όχι με ιδεολογικά θέματα». Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται στους στόχους του Συνεδρίου και της ΝΔ μέσα από τις διαδικασίες του, τονίζοντας ότι «ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της Νέας Δημοκρατίας. Ανοίγουμε το βήμα και αφήνουμε πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα αν «πιο ακραίες φωνές, κάποιοι σε αυτές βάζουν ακόμα και τον 'Αδωνι Γεωργιάδη, χωρούν στη ΝΔ», αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «πλατύ κόμμα» που έχει φυσικά βουλευτές «με διαφορετικό ύφος και ταπεραμέντο», για να σημειώσει πως «ωστόσο όσοι είμαστε μέσα στο κόμμα δεσμευόμαστε από τις ιδεολογικές αρχές και τις θέσεις του».

Συμπληρώνει ότι η ΝΔ είναι το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα και ότι «επειδή πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αναμφίβολα αστεία η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τον χαρακτηρίσει τάχα ακροδεξιό».

Ερωτώμενος για την συνεχιζόμενη ενασχόληση της ΝΔ με τον υπουργό 'Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει: «Ο κ. Καμμένος επαναφέρει τον εαυτό του στη δημοσιότητα με όσα πράττει και όσα λέει. Τη μία συνομιλεί με ισοβίτες και την άλλη πάει στο καζίνο. Είναι εικόνα υπουργού αυτή; Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή; Ευτελίζονται όλοι μαζί! Και ο κ. Καμμένος παίρνει στον λαιμό του τον κ. Τσίπρα. Διότι ο πρωθυπουργός έσπευσε να καλύψει πλήρως τον υπουργό του». Προσθέτει ότι «το θέμα, κυρίως, είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, που ανέχεται όλα αυτά».