Skip to main content

Τρολάρισμα Χίλαρι Κλίντον σε Τραμπ για το διάταγμα

Η πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ έγραψε το λιτό «3-0», το οποίο στην ουσία είναι οι ψήφοι των τριών δικαστών του ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σχολίασε την εξέλιξη της υπόθεσης του αντιμεταναστευτικού διατάγματος Τραμπ, με μια ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Η πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ έγραψε το λιτό «3-0», το οποίο παραπέμπει σε ποδοσφαιρικό σκορ, αλλά στην ουσία είναι οι ψήφοι των τριών δικαστών του ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση να μην ξεπαγώσει το διάταγμα ήταν ομόφωνη, καθώς και οι τρεις δικαστές τάχθηκαν εναντίον του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε διατάξει τετράμηνη παύση στο αμερικανικό πρόγραμμα προσφύγων. Η παύση έχει ως σκοπό να δοθεί χρόνος ώστε να αναθεωρηθεί ο τρόπος που ελέγχονται οι πρόσφυγες πριν εγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Το διάταγμα μείωνε τον αριθμό των προσφύγων που οι ΗΠΑ διατίθενται να δεχτούν τουλάχιστον στο μισό, σε περίπου δηλαδή 50.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Επίσης, έδινε κατεύθυνση στους αξιωματούχους να αναθεωρήσουν τις διαδικασίες αίτησης και αποδοχής του καθεστώτος του πρόσφυγα.