Skip to main content

Τροχαίο με θύμα αρκούδα στον κάθετο άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου βρέθηκε άμεσα στο σημείο του ατυχήματος μαζί με την τροχαία Καστοριάς, αλλά η αρκούδα ήταν ήδη νεκρή.

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 7 Νοεμβρίου στα όρια των νομών Κοζάνης και Καστοριάς. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2.00 π.μ. στον κάθετο άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή στο ύψος της Expotan.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου βρέθηκε άμεσα στο σημείο του ατυχήματος μαζί με την τροχαία Καστοριάς, αλλά η αρκούδα ήταν ήδη νεκρή. Έφερε πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι και πιθανότατα πέθανε ακαριαία. Ευτυχώς, ο οδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες του οχήματος είναι καλά στην υγεία τους.

Στον κάθετο άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα με άγρια ζώα στο παρελθόν. Ωστόσο έπειτα από πιέσεις του Αρκοτύρου και στα δυο ρεύματα του άξονα τοποθετήθηκε υπερ-υψηλή ενισχυμένη περίφραξη νέου τύπου που έχει αποδειχτεί αποτελεσματική, καθώς τα ατυχήματα έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί.

Η ΟΑΕ του Αρκτούρου εξέτασε την επόμενη μέρα την περίφραξη και δεν διαπιστώθηκε κάποιο κενό από το οποίο να πέρασε η άτυχη αρκούδα. Το πιθανότερο είναι ότι το ζώο εισήλθε στο δρόμο από κόμβο που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων.