Skip to main content

Τρίτη η Γερμανία

Επικρατώντας σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι της Ουρουγουάης με 3-2, τα πάντσερ όπως στο Μουντιάλ του 2006, έτσι και σε αυτό της Νοτίου Αφρικής κατέκτησαν την τρίτη θέση.
Επικρατώντας σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι της Ουρουγουάης με 3-2, τα πάντσερ όπως στο Μουντιάλ του 2006, έτσι και σε αυτό της Νοτίου Αφρικής κατέκτησαν την τρίτη θέση.

Το 2006 στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ήταν και οικοδέσποινα, η Γερμανία κατέκτησε την τρίτη θέση επικρατώντας με 3-1 στον μικρό τελικό της Πορτογαλίας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τα πάντσερ και πάλι με τριάρα, βρέθηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής οι παίκτες του Γιοακίμ Λεβ επικράτησαν της Ουρουγουάης με 3-2 και παρότι έδειξαν πως άξιζαν κάτι παραπάνω, αρκέστηκαν και πάλι στην τρίτη θέση σε έναν εντυπωσιακό από πλευράς θεάματος μικρό τελικό. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Φορλάν με φοβερή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι χάνοντας απίστευτη ευκαιρία για το 3-3.

Χορταστικό πρώτο μέρος

Απαλλαγμένες από το άγχος και οι δύο ομάδες προσπάθησαν και στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους κατάφεραν να προσφέρουν ένα πολύ ωραίο θέαμα. Εκτός από τα δύο γκολ τόσο η Γερμανία, όσο και η Ουρουγουάη έχασαν ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα, ενώ συνολικά ο ρυθμός ήταν γρήγορος. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μίλερ, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Καβάνι.

Ακόμα καλύτερο το δεύτερο

Αν για το πρώτο μέρος μιλήσαμε με τα καλύτερα λόγια, τότε για το δεύτερο τα λόγια περιττεύουν. Στα τελευταία 45 λεπτά και των δύο ομάδων στο φετινό Μουντιάλ το θέαμα που παρουσίασαν οι παίκτες ήταν εντυπωσιακό. Εκτός των τριών ακόμα γκολ που μπήκαν, χάθηκαν και σημαντικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα αυτή στις καθυστερήσεις του ματς, όταν ο Φορλάν με φάουλ έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Μπουτ. Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν μαζί με τον Μίλερ οι πρωταγωνιστές του ματς, καθώς σκοράροντας από μία φορά έπιασαν τους Σνάιντερ και Βίγια στα πέντε γκολ και την πρώτη θέση των σκόρερ.

Χωρίς τέσσερις οι Γερμανοί

Ο Γιοακίμ Λεβ στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες, αφήνοντας εκτός βασικής ενδεκάδας τους Ποντόλσκι, Νόιερ, Λαμ και Κλόζε. Ο Ποντόλσκι και ο Λαμ ήταν άρρωστοι, ενώ ο Κλόζε τραυματίας αν και κάθισε στον πάγκο προκειμένου να παίξει έστω και λίγο και να διεκδικήσει το γκολ που θα τον έφερνε στην πρώτη θέση των Μουντιάλ μαζί με τον Ρονάλντο.

Όλοι εκεί για Ουρουγουάη

Από την πλευρά του ο Όσκαρ Ταμπάρες κατέβασε την ομάδα του χωρίς αλλαγές, θέλοντας να τα δώσει όλα για την ιδιαίτερα τιμητική 3η θέση, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως και οι Γερμανοί δεν κατέβηκαν με στόχο τη νίκη.

Πάνω-κάτω η μπάλα

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Οι Ουρουγουανοί έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 7’ όταν σε φάουλ του Φορλάν η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι Γερμανοί απάντησαν τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Φρίντριχ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μουσλέρα.

Επιστροφή με γκολ για Μίλερ

Μπορεί ακόμα να μην έχει την λάμψη του Κλόζε, του Ποντόλσκι, του Σβαϊστάιγκερ ή του Λαμ, ωστόσο ο Μίλερ είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης του Μουντιάλ για την Γερμανία και ένας από τους καλύτερους συνολικά. Ο επιθετικός της Μπάγερν που έλειψε απίστευτα στον ημιτελικό με την Ισπανία κατάφερε στο 18’ να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Σβαϊνστάιγκερ έπιασε το δυνατό σουτ, ο Μουσλέρα δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Μίλερ που ήρθε από πίσω έστειλε με άνεση την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

Απάντησε ο Καβάνι

Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και το κατάφεραν στο 27’, με τον Καβάνι που πήρε την πάσα του Σουάρες και με ωραίο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες έχασαν από μία ευκαιρία με τους Σουάρες και Σβαϊνστάιγκερ χωρίς όμως να αλλάξει το σκορ.

Φορλάν εσύ σούπερ σταρ

Για πολλούς θεωρείται ο πολυτιμότερος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ντιέγκο Φορλάν πήρε από το χέρι την Ουρουγουάη και την οδήγησε μέχρι τους τέσσερις του τουρνουά. Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης με το καλημέρα του δεύτερου μέρους έδειξε για ακόμα μία φορά το πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Συγκεκριμένα στο 52’ και αφού πρώτα ο Σοάρες στο 48’ ο Σουάρες είχε χάσει μοναδική ευκαιρία, με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ σε σέντρα του Αρέβαλο έκανε το 2-1.

Κράτησαν λίγο οι πανηγυρισμοί

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της «Σελέστε» κράτησαν λίγο. Συγκεκριμένα μόλις τρία λεπτά, καθώς στο 55’ ο Μπόατενγκ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μουσλέρα έκανε άστοχη έξοδο και ο Γιάνσεν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-2.

Υπεροχή Γερμανίας

Από το σημείο εκείνο οι Γερμανοί πήραν τον έλεγχο του αγώνα και έκλεισαν τους αντιπάλους τους στα καρέ. Δεν μπορούμε να πούμε πως έχασαν την μεγάλη ευκαιρία, αλλά σίγουρα έδειξαν πως ήταν καλύτεροι.

Κεντίρα και 2-3

Εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς πήγαινε προς την παράταση, καθώς παρότι όπως αναφέραμε η Γερμανία είχε την υπεροχή, δεν μπορούσε να κάνει μια καλή φάση, έγινε το 2-3. Δράστης ο Κεντίρα, ο οποίος στο 82’ με κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο ένα καταπληκτικό προσωπικό τουρνουά στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Καρδιοχτύπησαν στις καθυστερήσεις

Οι Γερμανοί ωστόσο καρδιοχτύπησαν στις καθυστερήσεις του μικρού τελικού. Αιτία για τα καρδιοχτύπια ήταν ο μεγάλος Ντιέγκο Φορλάν. Ο Ουρουγουανός σούπερ σταρ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 3-3 και να πάει το ματς στην παράταση. Το τελευταίο σφύριγμα του Μεξικανού Αρτσούντια βρήκε τους Γερμανούς νικητές με 3-2 σε ένα τουρνουά που με βάση τα όσα έδειξαν στο γήπεδο, τους άξιζε κάτι καλύτερο.