Skip to main content

Τρισέ: Καλεί για σφιχτούς προϋπολογισμούς παγκοσμίως

Καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής, ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, Ζαν Κλοντ Τρισέ καλεί τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να αποκαταστήσουν τη δημοσ
Καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής, που θα δείξουν εάν οι 91 ευρωπαϊκές τράπεζες που υποβλήθηκαν στη δοκιμασία θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ακραίες οικονομικές συνθήκες στα επόμενα 2 χρόνια, ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, Ζαν Κλοντ Τρισέ, καλεί τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να αποκαταστήσουν τη δημοσιονομική τους σταθερότητα.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times, o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος από τη συμφωνία πολλών χωρών να αποσύρουν σταδιακά τα μέτρα οικονομικής στήριξης που είχαν ληφθεί το 2008-2009 για την αντιμετώπιση της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Τρισέ, για μια ακόμη φορά, εξέφρασε την αντίθεσή του με την άποψη ότι τα μέτρα στήριξης πρέπει να παραμείνουν έως ότου η ανάκαμψη έχει πλήρως εδραιωθεί, αλλά και με τη θέση ορισμένων οικονομολόγων που πιστεύουν ότι η πιο σφιχτή δημοσιονομική πολιτική θα πλήξει την ανάπτυξη.