Skip to main content

Τρισέ και Στρος Καν εκτάκτως στο Βερολίνο

Θα επισκεφθούν τη γερμανική πρωτεύουσα ως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό θέμα και τις επιπτώσεις του στο ευρώ.
Μια εξαιρετικά κρίσιμη και από κάθε άποψη ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Βερολίνο ετοιμάζουν, για το αμέσως προσεχές διάστημα, δύο πρόσωπα - κλειδιά των εξελίξεων που αφορούν στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στη γερμανική πρωτεύουσα θα βρεθούν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ και ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κ. Ντομινίκ Στρος Καν, για συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με το αντικείμενο, αλλά και με τον ακριβή χρόνο της επίσκεψης δεν γίνονται γνωστές, για ευνόητους λόγους. Εκτιμάται, όμως, ότι η επίσκεψή τους στο Βερολίνο θα έχει ως σκοπό την άσκηση πίεσης προς την καγκελαρία για την επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην ενεργοποίηση του σχεδίου σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας. Το διακύβευμα, όπως εξηγείται αρμοδίως, είναι πολύ μεγάλο και ξεφεύγει κατά πολύ από τη διάσωση της χειμαζόμενης Ελλάδας. Όπως τονίζεται, «η ιστορία έχει πλέον να κάνει με την επόμενη μέρα του ευρώ, οπότε και οι αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτή την πολύ κρίσιμη παράμετρο».