Skip to main content

Τρεις συλλήψεις σε Κιλκίς και Βέροια για λαθραία τσιγάρα

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις στην περιοχή του Κιλκίς και της Βέροιας για λαθραία τσιγάρα

Σε συλλήψεις ατόμων για ποσότητες λαθραίων τσιγάρων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Κιλκίς και στην Βέροια.

Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στο Κιλκίς έναν 72χρονο, για κατοχή σημαντικής ποσότητας λαθραίων τσιγάρων. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα εντοπίστηκε ο ηλικιωμένος να κινείται με όχημα σε περιοχή του Κιλκίς και σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.500 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου.

Το όχημα κατασχέθηκε ως μέσω μεταφοράς, ενώ τα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Στην Βέροια αστυνομικοί κατάφεραν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες να εντοπίσουν και να συλλάβουν 56χρονο ημεδαπό, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα που διατηρούσε ο 56χρονος, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση λαθραία πακέτα τσιγάρων σε 66χρονο ημεδαπό και συνελήφθησαν.

Επιπλέον σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε χώρους του καταστήματος, αλλά και σε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε κοντινό σημείο, που χρησιμοποιούσε ο 56χρονος ως χώρο για να αποκρύπτει και να αποθηκεύει τα λαθραία καπνικά προϊόντα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

⦁    720 πακέτα τσιγάρων και
⦁    128 συσκευασίες που περιείχαν 6 κιλά και 400 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου.

Το όχημα ανήκε σε 68χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.