Skip to main content

Τρεις συλλήψεις από τα χθεσινά επεισόδια στον Λευκό Πύργο

Οι συλληφθέντες που οδηγούνται στον εισαγγελέα είναι ένας 20χρονος και ένας 25χρονος, ενώ ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή εισαγγελέα

Την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσουν σήμερα οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στον Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων.

Οι συλληφθέντες που οδηγούνται στον εισαγγελέα είναι ένας 20χρονος και ένας 25χρονος. Ο τρίτος συλληφθέντας, είναι ένας 17χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή εισαγγελέα.

Στις 10.30 άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη συμπαράστασης, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία προς τα δικαστήρια.

Χθες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία, ενάντια στην συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει εθνικιστικές οργανώσεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ποδηλάτης κινούμενος από την πλευρά των εθνικιστών προς τους αντιεξουστιαστές, διαπληκτίστηκε με τους τελευταίους.

Ο διαπληκτισμός ξεκίνησε λεκτικά, ωστόσο στη συνέχεια αντεξουσιαστές τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν. Τότε επενέβησαν τα ΜΑΤ που απάντησαν με ρίψη χημικών και κροτίδων λάμψης, ενώ υπήρξαν και μάχες σώμα με σώμα.