Skip to main content

Τρεις προσφορές για το ακίνητο της ΕΒΖ επί της Κουντουριώτου

Xρονικό περιθώριο λίγων ημερών στους δύο πρώτους πλειοδότες για βελτιωμένες προσφορές. Στον ομογενή επιχειρηματία Δουζόγλου τα γραφεία της Μητροπόλεως

Τρεις προσφορές κατατέθηκαν στον δεύτερο πλειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Πειραιώς Real Estate, για το ημιτελές ακίνητο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. επί της οδού Κουντουριώτου, στη Θεσσαλονίκη παρότι το ελάχιστο τίμημα αυξήθηκε από τα 2,9 εκατ. ευρώ στα 4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον διαγωνισμό, δόθηκε παράταση μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου, δόθηκε δηλαδή ένα χρονικό περιθώριο λίγων ημερών στους δύο πρώτους πλειοδότες προκειμένου να καταθέσουν βελτιωμένες προσφορές.

Για το ακίνητο της Κουντουριώτου, που βρίσκεται απέναντι από την μεγάλη πύλη του ΟΛΘ, είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον και στον πρώτο διαγωνισμό αλλά δεν τελεσφόρησε. Στον δεύτερο διαγωνισμό, που είχε ημερομηνία υποβολής προσφορών την 3η Μαρτίου, φαίνεται πως το συγκεκριμένο πολυώροφο ακίνητο έχει καλύτερες προοπτικές να πωληθεί.

Σημειώνεται πως το ακίνητο διαθέτει κύριους χώρους 4.846,54 τετρ. μέτρων, βοηθητικούς χώρους 564,70 και δύο υπόγεια που χρησιμεύουν και ως πάρκινγκ 1131,74 και 1010 τετρ. μέτρων αντιστοίχως.

Το ακίνητο που "έφυγε" από τον πρώτο διαγωνισμό του Iανουαρίου ήταν οι χώροι γραφείων στην Μητροπόλεως 34, στους ορόφους 5ο και 6ο, στους οποίους για χρόνια πολλά στεγάζεται η διοίκηση και υπηρεσίες της ΕΒΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χώροι αυτοί, που είχαν βγει προς πώληση με ελάχιστη τιμή τα 2,73 εκατ. ευρώ, αγοράσθηκαν από εταιρεία συμφερόντων του ομογενή επιχειρηματία Θεόδωρου Δουζόγλου o oποίος έχει αποκτήσει το ξενοδοχείο "Πεντελικόν" και φέρεται να ενδιαφέρεται και για άλλες επενδύσεις στο real estate.