Skip to main content

Τουρκία: Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε βομβιστικές επιθέσεις

Σε δύο εκρήξεις βομβιστικών μηχανισμών σε πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σκοτώθηκαν επτά πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι 54.

Επτά πολίτες σκοτώθηκαν και άλλα 54 άτομα τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις βομβιστικών μηχανισμών σε πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το CNN Türk, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και άλλα 50 άτομα τραυματίστηκαν σε έκρηξη βόμβας με στόχο όχημα της αστυνομίας στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στην πόλη Κιζιλτεπέ, κοντά σε νοσοκομείο. Αρκετά ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.

Οι εικόνες που φτάνουν από την περιοχή αποτυπώνουν τη σφοδρότητα της έκρηξης, με προσόψεις κτηρίων να έχουν καταστραφεί, ενώ συντρίμμια καταγράφονται να έχουν εκτοξευθεί κατά μήκους του δρόμου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο η τουρκική εφημερίδα Sabah αναφέρει πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η, εκτός τουρκικού νόμου, οργάνωση PKK.

Έκρηξη βόμβας με στόχο αστυνομικούς σημειώθηκε και στο Ντιγιάρμπακιρ. Στην επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες και τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι τουρκικές Αρχές αναφέρουν ότι οι δύο επιθέσεις φαίνεται να ήταν συντονισμένες και να έγιναν από μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).