Skip to main content

Τρεις νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε Μηχανιώνα και Κερασιά

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί θα εγκαινιαστεί από τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού η νέα παιδική χαρά στο λιμάνι της Μηχανιώνας

Στα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς στο Λιμάνι της Μηχανιώνας θα προχωρήσει τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού από κοινού με την Ύπατη Αρμοστεία.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις νέες παιδικές χαρές που έχουν ολοκληρωθεί και παραδίδονται για την ψυχαγωγία των μικρών. Η δεύτερη βρίσκεται στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη και η τρίτη παραδόθηκε στην Κερασιά.

«Ως διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα περασμένων χρόνων και να προσθέσουμε έξι νέες πιστοποιημένες και ασφαλείς Παιδικές Χαρές», σημειώνει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

Ήδη στο δήμο μας λειτουργούν:

· Μία στο  Μεσημέρι
· Δύο στην  Επανομή
· Δύο στη  Μηχανιώνα
· Μία στην  Κερασιά
· Μία στην  Αγία Τριάδα
· Μία στην  Περαία
· Μία στο  Αγγελοχώρι

Ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκαινιασθεί παιδική χαρά στους Ν. Επιβάτες.

Παράλληλα η δημοτική αρχή προχώρησε σε επεμβάσεις σε επτά νηπιαγωγεία του δήμου όπου έγινε αντικατάσταση της άμμου με δάπεδο ταρτάν εγκεκριμένου τύπου και επανατοποθετήθηκαν τα παιχνίδια αφού έγινε η συντήρησή τους ή και η αναπλήρωση όσων χρειαζόταν. Τα 7 νηπιαγωγεία είναι:

· 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Μηχανιώνας,
· 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μηχανιώνας,
· 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Επιβατών,
· 2ο Νηπιαγωγείο Περαίας,
· 3ο Νηπιαγωγείο Περαίας,
· 2ο Νηπιαγωγείο Επανομής και
· Νηπιαγωγείο Αγίας Τριάδος (όπου τοποθετήθηκε πλαστικός τάπητας-γκαζόν).

«Θα συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη για να καλύψουμε τις ανάγκες ψυχαγωγίας των μικρών μας φίλων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας. Άλλωστε είναι πρώτη προτεραιότητά μας η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. Και στα πλαίσια της βελτίωσής της προσφέρουμε ασφαλείς χώρους αναψυχής και παιχνιδιού των παιδιών και ανάσες χαλάρωσης στους γονείς τους» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.