Skip to main content

Τρεις εταιρείες του ΣΕΠΒΕ στο eHealth Week στη Μάλτα

Είναι μία από τις σπουδαιότερες διεθνείς εκδηλώσεις επιχειρήσεων και φορέων από τον χώρο της ψηφιακής υγείας - Θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Μαΐου

Στην ελληνική ομάδα των επιχειρήσεων που θα πάρει μέρος στη διεθνή eHealth Week στη Μάλτα θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά τρεις εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, οι Ergobyte, Gnomon Informatics και Sigmasoft.

Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες διεθνείς εκδηλώσεις επιχειρήσεων και φορέων από τον χώρο της ψηφιακής υγείας (eHealth), στο πλαίσιο των αναγκαίων δράσεων εξωστρέφειας για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας.

Η eHealth Week (www.ehealthweek.org), μια σημαντική διεθνή εκδήλωση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπουργείο Υγείας της Μάλτας και την Healthcare Information & Management SystemsSociety (HIMSS) θα πραγματοποιηθεί στο St. Julian, από 10 ως 12 Μαΐου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προεδρίας που ασκεί η Μάλτα το τρέχον εξάμηνο.

Η ελληνική αποστολή, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην οποία συμμετέχουν οι εταιρίες Computer Solutions, ErgoByte, Gnomon, Siba Soft, Sigmasoft και TMA, καθώς και στελέχη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Αναστάσιο Τάγαρη, θα έχει δικό της περίπτερο στον χώρο της εκδήλωσης, ενώ για πρώτη φορά η Ελλάδα θα αποκτήσει και φωνή στη διεθνή σκηνή του eHealth. Μέλη της αποστολής, θα παρουσιάσουν σε ειδική συνεδρία, αφιερωμένη στη χώρα μας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, περιγράφοντας τις δυνατότητές τους και αναλύοντας τον τρόπο ενσωμάτωσής τους στο εθνικό σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (5,5 εκατ. συνταγές και 2,9 εκατ. ασθενείς, μηνιαίως), καθώς και λύσεις σχετικά με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ψηφιακές εφαρμογές, τηλεϊατρική και δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης. Τέλος, θα γίνει αναφορά στις αναπτυξιακές προκλήσεις και ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει -στον αντίποδα της κρίσης- η Ελλάδα, χάρη στη μοναδική γεωγραφική της θέση μεταξύ Ευρώπης και Μ. Ανατολής, αλλά και χάρη στο υψηλότατο επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της.

O χώρος της ψηφιακής υγείας σημειώνει ταχύτατη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να κάνει πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική την περίθαλψη και κυρίως την πρόληψη, αλλά και να δώσει λύσεις στα ογκούμενα προβλήματα από τη γήρανση του πληθυσμού, λόγω σημαντικής αύξησης του προσδόκιμου ηλικίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 30% των πολιτών στις χώρες-μέλη της θα είναι άνω των 65 ετών το 2025, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό από κοινωνικής και οικονομικής άποψης.