Skip to main content

Τρίποντο στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός, νίκη με... γκρίνια στη Λεωφόρο

H ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία στα Ιωάννινα κόντρα στον ΠΑΣ, ενώ ο Πανιώνιος ηττήθηκε εντός έδρας από τον Λεβαδειακό, που υποβιβάστηκε

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League ολοκληρώθηκε σήμερα με την 30ή αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να κερδίζουν στο φινάλε. Αντιθέτως η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ, ενώ ο Πανιώνιος ηττήθηκε εντός έδρας από τον Λεβαδειακό.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό με 2-0. Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» σημείωσαν οι Ντομίνγκες (37΄) και Ελιονούνουσι (79΄).

O ΠΑΟΚ διέλυσε την Κέρκυρα στην Τούμπα με 5-1. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Κάτσε (30΄), Κουλούρης (32΄), Μπίσεσβαρ (45+2΄), Ουάρντα (62΄) και Πρίγιοβιτς (83΄). Το μοναδικό τέρμα της Κέρκυρας πέτυχε ο Παμλίδης στο 31΄.

Σε κλίμα αμφισβήτησης και προβληματισμού από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο με το βαρύ 0-4 από τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 την ΑΕΛ κι έκλεισε με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Super League. Ο Λέτο στο 39΄ και ο Μπεργκ στο 49΄ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων.

Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ που έγινε στους «Ζωσιμάδες». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λίλα στο 38΄, ενώ ο Πατίτο Ροντρίγκες ισοφάρισε στο 80΄.

Η εντός έδρας ήττα από τον Λεβαδειακό (1-2) δεν «ακυρώνει» την εκπληκτική πορεία του Πανιωνίου στην εφετινή Super League. Οι Βοιωτοί, που έχουν υποβιβαστεί, επιβλήθηκαν με 3-1 στη Νέα Σμύρνη με τα γκολ των Καραμπουέ (7΄), Μεντί (25΄) και Γιακουμάκη (87΄), ενώ για τους γηπεδούχους είχε ανοίξει το σκορ ο Ταπόκο στο 6΄.

Με νίκη γοήτρου έκλεισε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο επικράτησε με 4-1 του Πλατανιά στο Περιστέρι, με τα γκολ των Ντάουντα (12΄), Ντιγκινί (42΄,75΄) και το αυτογκόλ του Σάανντο στο 90΄. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά οι Χανιώτες ο Κάργας στο 39΄.

Η Ξάνθη νίκησε εύκολα εντός έδρας την Βέροια με 3-0. Τα γκολ για τους Ακρίτες σημείωσαν οι Γιουνές (20΄, 75΄ πεν.) και Σολτάνι (45΄).

Αντίο σε μια πολύ δύσκολη σεζόν είπαν Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο τελευταίο ματς της χρονιάς. Γκοντό και Κυριακόπουλος σκόρερ των γηπεδούχων, Ζιαμπάρης και Δώνης εκείνα του Γηραιού

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κέρδισαν, η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία και ο Πανιώνιος ηττήθηκε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ετσι, οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ της Super League θα έχουν την εξής βαθμολογία:

Αν επικυρωθεί τελικά η υπάρχουσα βαθμολογία (εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που αφορούν ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό), τότε ο ΠΑΟΚ θα μπει στα πλέι-οφ με δύο βαθμούς, ένα θα έχει ο Παναθηναϊκός, ενώ χωρίς πόντο θα εκκινήσουν ΑΕΚ και Πανιώνιος.

Αναλυτικά η βαθμολογία των πλέι οφ:

ΠΑΟΚ 61 – (2)
Παναθηναϊκός 57 – (1)
ΑΕΚ 53 – (0)
Πανιώνιος 52 – (0)